Afvalscheiding

Op ons park proberen we het afval zoveel mogelijk te scheiden volgens de geldende regels om hiermee bij te dragen aan hergebruik en recycling en om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Moloks

Om het afval in te zamelen hebben we onder meer de beschikking over 4
zogenaamde ‘moloks’. Dat zijn de ondergrondse containers nabij de slagboom waarvan u alleen het bovenste ronde stuk ziet met de opening.

Hier kunt u de volgende zaken kwijt en gelden er de volgende regels:
Molok 1: papier
U kunt hier papier en karton kwijt nadat u het heeft kleingemaakt zodat het door de opening past en niet te veel ruimte meer inneemt.
Molok 2 en 3: restafval.
U mag hier alleen huishoudelijk afval in deponeren dat niet apart wordt ingezameld, dus geen papier, geen glas, geen tuinafval en geen plastic verpakkingen. Al het andere afval mag in gesloten vuilniszakken hierin worden gedaan.
Molok 4: glas
Hier kunt u uw glas, uw lege flessen en potjes inwerpen; Graag eerst leegmaken; in de zomer trekken frisdranken en andere dranken wespen en ongedierte aan.

Tuinafval

In de grote betonnen bak op het voorterrein kunt u uw tuinafval gemakkelijk storten. Graag geen stukken langer dan 100 cm; eerst even in stukken zagen of knippen voordat u het weggooit. Geen etenswaren, alleen maar tuinafval.

Plastic verpakkingen

In de blauwe rolcontainers met oranje deksel kunt u uw plastic verpakkingen kwijt.

Wel toegestaan:
drankkartons, plastic verpakkingen van brood en koek, plastic flessen en plastic flacons, chips-zakken, plastic bekertjes, plastic bakjes van groeneten en fruit en folie van tijdschriften mag u
hierin deponeren.

In deze rolcontainers hoort NIET:
aluminiumfolie, glazen flessen, blikjes, piepschuim, hard plastic dat geen verpakking is, coffeepads en koffiecups.

Deze containers worden, als ze zijn voorzien van een duidelijke instructie, beurtelings nabij de moloks geplaatst zodat u uw plastic gemakkelijk kwijt kunt. Geen zakken met plastic en blik meer aan het hek bij de ingang hangen, maar plastic in de rolcontainers en blik bij het restafval in de molok.

Afvalscheiding

Laten we ons afval goed scheiden. Ons glas en het plastic afval wordt afgevoerd zonder dat daar kosten voor ons aan verbonden zijn, maar wel op voorwaarde dat het niet is vervuild met zaken die daar niet in horen. Zogenaamd vervuilde leveringen worden geweigerd en dan krijgen we te maken met extra kosten.

Succes met het afval scheiden! Dank alvast voor uw inzet!

Succes met het afval scheiden! Dank alvast voor uw inzet!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie